Doğal Güzellikler

Şelaleler

Güzeldere Şelalesi

     Düzce’de yer alan en popüler ve büyük şelalelerin arasında Güzeldere Şelalesi yer almaktadır. Ormanın içerisinde demir merdivenler bulunmakta ve bu merdivenlerden ilerleyerek şelaleye ulaşılmaktadır. Güzeldere Şelalesi, ülkemizdeki en yüksek şelalelerin arasında bulunmaktadır. 

     Kendisi ile aynı adı taşıyan ilçeye bağlı olan Güzeldere Şelalesi’nin merkeze olan, uzaklığı ise 15 kilometredir. Şelalenin çevresinde piknik yaparak vakit geçirmeniz mümkündür. Güzeldere yolu ise restoran ve kafeler yönünden oldukça zengindir. Günübirlik ziyaretlerin yanı sıra şelale çevresinde bungalov evlerde konaklama olanağı bulunmaktadır. 

Yol Tarifi Almak İçin Tıklayın..

Samandere Şelalesi

     Düzce’nin Belköy Beldesi’ndeki Samandere Köyü’nde bulunan ve kendisiyle aynı ismi taşıyan Samandere Şelalesi, 10 hektarlık bir alanı kapsıyor olup bölgedeki tüm akarsular  Uğursuyu ile birleşerek Efteni Gölü’ne ulaşıyor ve oradan da  Büyük Melen suyu ile kavuşarak Akçakoca sınırlarından geçerek Karadeniz’e dökülmektedir.

     Etrafında çavlan, çağlayan ve cadı kazanı gibi jeolojik özelliklerin ve anıt ağaçların yer aldığı bitki örtüsüne sahip olup, Türkiye‘de tabiat parkı olarak tescil edilen ilk yerdir.

Yol Tarifi Almak İçin Tıklayın..

Aktaş Şelalesi

     Ankara ve İstanbul’un sahil ile kesiştiği noktada yer alan Düzce ilçesinin Akçakoca ilçesindeki Aktaş Köyü sınırları içerisinde, bulunduğu bölgeyle aynı adı taşıyan şelale şehir merkezine 55 kilometre uzaklıktadır. Yaz aylarında deniz turizmi için gelen ziyaretçilerin önemli keşif noktalarından biri olan Aktaş Şelalesi, yaklaşık olarak 50 metre yükseklikten akmaktadır. Bu yükseklikten düşen suyun sesi ve çevresini güzelleştiren yeşillikler içinde ortaya muazzam bir görüntü çıkartıyor.

     Akçakoca ilçesinin 10 kilometre uzunluğundaki önemli yürüyüş rotalarından biri olup,  trekking, foto-safari gibi doğa sporları için oldukça elverişlidir. Yürüyüş yolunda çoğunluklu olarak dere kenarlarından geçecek zorlu bir parkurla karşılaşacaksınız. Yol şelaleye vardığınızda son bulur.

Yol Tarifi Almak İçin Tıklayın..

Aydınpınar Şelalesi

Aydınpınar Şelalesi, Düzce’de yer alan şelaleler arasında en az bilinenlerden birisidir. Düzce merkeze sadece 10 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Bu yüzden ulaşımı kolaydır. 

Aydınpınar Şelalesi’ne belli bir noktaya kadar araçla geldikten sonra 500 metre yürüyerek ulaşılmaktadır. Şelaleye gelmeden önce tabiat parkında yer alan tesiste keyifli ve doğa ile iç içe vakit geçirmeniz de mümkündür.

Yol Tarifi Almak İçin Tıklayın..

Yoğunpelit Mengen Şelaleleri

     Düzce’nin Yığılca ilçesinde bulunan Yoğunpelit Köyü, merkeze yaklaşık 56 kilometre uzaklıktadır. Yer aldığı köyün adını taşıyan Yoğunpelit Şelalesi içerisinde yer alan doğal güzelliklerin eşliğinde trekking, foto-safari, piknik gibi aktivitelerini gerçekleştirebilirsiniz.

     Tüm doğal güzelliklerinin yanında  eko-köy olma potansiyelini taşımaktadır.

Yol Tarifi Almak İçin Tıklayın..

Saklıkent Şelalesi

Yığılca sınırları içerisinde yer alan Yağcılar Köyü’nde yer alan Saklıkent Şelalesi, Yedigöller güzergahında merkez ilçeye 45 kilometre uzaklıktadır. Keşfi yeni yapılan Saklıkent’te, “Yığılca Saklıkent Şelalesi Peyzaj Projesi” kapsamında çalışmalar yapılarak piknik ve mesire alanı olarak kullanılması sağlanmıştır.

Yol Tarifi Almak İçin Tıklayın..

Sarıyayla Şelalesi

     Akçakoca ilçesinde bulunan Sarıyayla Köyü sınırları dahilindeki Sarıyayla Şelalesi Piknik ve Mesire alanında şelaleye karşı keyif içinde bir piknik yapabilir, doğanın kalbine doğru yürüyüşler gerçekleştirebilir ve gözünüze çarpan noktaları fotoğraflayabilirsiniz.

     Bakanlık tarafından yapılan ‘”Akçakoca Sarıyayla Şelalesi Peyzaj Projesi” çalışmalarının sonucunda; seyir terası, tuvalet, oturma noktaları ve çevre  düzenlemeleri yapılarak geliştirilmiştir.

Yol Tarifi Almak İçin Tıklayın..

Harmankaya Şelalesi

     Düzce‘deki Cumayeri ilçesindeki Harmankaya Köyü’nde yer alan Harmankaya Şelalesi, merkez ilçeye 11 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Cumayeri – Dokuzdeğirmen Köyü’nün hemen yanından geçen Büyük Melen Nehri üzerindeki 13 kilometre uzunluğundaki parkuru ile dikkat çeken rafting noktasına 5 kilometre mesafededir.

     Adeta gizli bir cennet olan Harmankaya Şelalesi, kendi harika görüntüsü bir yana dursun 700 metrelik orta zorluğa sahip yürüyüş parkuru ile doğa yürüyüşleri için bire bir nokta.

Yol Tarifi Almak İçin Tıklayın..

Göller

Efteni Gölü

     Elmacık Dağı’nın yamaçlarında Düzce Ovası’nın akarsu ağı ile birleşip Büyük Melen kanalı ile Karadeniz’e kavuştuğu ekolojik bir sistemin can alıcı noktasıdır. Gölkaya sınırları içerisinde yer alan göl, Düzce’ye 25 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Etrafını saran zengin bitki örtüsü, ve su kaynaklarıyla göçmen kuşları ağırlayan nadir merkezlerden sadece biridir.

     Tarım ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Av ve Yaban Hayatı Koruma Genel Müdürlüğü tarafından 1992 senesinde av ve yaban hayatını koruma altına almak, göçmen kuş türlerinin yollarını güvende tutmak, barınma ve beslenme ihtiyaçları için gerekli koşulları sağlamak amacıyla koruma altına alınarak avlanma yasaklanmıştır.

     Koruma alanının içerisinde sazlık alanlar, bataklıklar ve başta su kuşları olmak üzere farklı türden zengin bir hayvan hayatının barınması için olanak sağlamaktadır. Gölün en önemli faunası su kuşlarıdır. İçerisinde 35’i kalıcı olmak üzere 150 çeşit kuşa ev sahipliği yapmaktadır. Kalıcıların arasında; leylekler, yaban ördekleri, tepeli beyaz balıkçıllar, angıt, sakarmeke ve kuğular gölün gediklilerinden olup kolay görünenler arasında yer almaktadırlar.

     Avrupa‘da yaşayıp güney yönüne inmeyen bazı göçmen kuşların kuluçka ve kışlama alanıdır. Bu sebeple mevsim değişikliklerinden pek çok sayıda kuşa çeşidine rastlanmakatdır. Efteni Gölü koruma alanında bulunan diğer kuş türleri ise; nesli tükenme tehlikesi altında olan kuğu,  mezgeldek, toy, turna, sibirya kazı, küçükkarabatak, bozördek,  kaşıkçın, çıkrıkçın, potansiyel tehdit altında olanlar ise, yeşilbaş, fiyu, bekri, kılkuyruk, mazar, pasbaş, elmabaşdır.

     Kuş türlerini izleyebilmeniz adına bir tane seyir terası bulunan Efteni Gölü üzerinde nilüfer çiçekleriyle göz dolduran bir görüntü oluşturuyor. Sazlık alanlarıyla kuşları saklarken fotoğraf ve kuş gözlemciliğine alan yaratmaktadır. Kuşların yanında ender bitki türlerini de içerisinde barındıran göl alanında beş farklı bitki kuşağına sahiptir. Bunlardan bazıları; nilüfer, süsen, düğün çiçekleri, kamış, nane, kızılağaç, su mercimeği bitkilerinin yanı sıra; söğüt, dişbudak, çınar gibi sucul karakterli ağaçlar da göze ilk çarpan bitkilerdendir.

Yol Tarifi Almak İçin Tıklayın..

Çamlıpınar Göleti

     Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde yer alan Çamlıpınar Göleti merkeze 10 kilometre mesafededir. Toplamda 9 hektarlık bir ormanlık alanı kapsayan gölette;  piknik, çadır kampı, doğa yürüyüşü, bisiklet ve foto safari aktiviteleri için oldukça elverişlidir.

     Su ve tuvalet gibi ihtiyaçlarında mevcut olduğunu belirtmeliyim. Sık ağaçlarla bezenmiş bu bölgede oksijene doyamayacaksınız.

Yol Tarifi Almak İçin Tıklayın..

Hasanlar Baraj Gölü

     Hasanlar Baraj Gölü yer aldığı Yığılca ilçesinde; mağaraları, bal ormanları, şelaleleri, bereketli toprakları ve doğal güzellikleri yanında Yedigöller’e olan yakınlığı ile de önemli turizm noktalarından biridir. Oldukça büyük ve bir o kadar güzel olan

     Hasanlar Gölü boyunca devam eden yolun kenarında piknik yapabilirsiniz. Gölü saran yeşillikler her mevsim büründüğü renk tonlarıyla oldukça etkileyici. Ormanın derinliklerine doğru yürüyüş yapabilirken, baraj gölünde ise balık avlayabilirsiniz. Tüm bunların yanında kano ve yelken gibi su sporlarını gerçekleştirebilirsiniz.

Yol Tarifi Almak İçin Tıklayın..

Mağaralar

Sarıkaya Mağarası

     Uzunluğu yaklaşık olarak 717 metre olan mağaranın ana salonu 510 metre, genişliği ise 80 metredir. Galeride iki gelişim zamanına ait fosil ve genç damlataşları bulunmaktadır. Ortasından Aksu Çayı’nden gelen dereden küçük bir şelale ve ikinci evreye ait bir kanyon-vadi bulunmaktadır. Dikit, sarkıt ve bölümlü odalardan oluşan bu mağaranın girişi sarmaşıklarla kaplı olup, girişi sarmaşıklarla örtülüdür.

     Kamp ve kaya tırmanışı için oldukça elverişlidir. Yürüyüş yapmayı tercih ederseniz, Yığılca-Sarıkaya Mağarası arasındaki 12 kilometrelik çam ağaçları ve bağ bahçeleri ile bezenmiş parkurda uzun yürüyüş tecrübesini deneyimleyebilirsiniz.

Yol Tarifi Almak İçin Tıklayın..

Fakıllı Mağarası

     Düzce’nin Akçakoca ilçesinde yer alan Fakıllı Mağarası, kendisi ile aynı ismi taşıyan Fakıllı Köyü’nde yer alıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Bakanlığı’nca birinci derece sit olanı olarak koruma altına alınan mağaranın toplam uzunluğu 1017 metre olup giriş yapılabilecek bölüm yalnızca 350 metredir.

     İçerisinde doğal özellikleri taşıyan mağara; galeriler, sarkıt ve dikitlerden oluşmaktadır. Beyaz odası ile ön plana çıkan mağara damlataş bakımından zengin olup, yağmur yağdığı dönemlerde büyük oranda su girişi olmaktadır.

Yol Tarifi Almak İçin Tıklayın..

Kanyonlar

Kurugöl Kanyonu

     İlçe merkezine 14 kilometre uzaklıkta yer alan Kurugöl Kanyonu, Akçakoca’da yer almaktadır. Akarsu boyunca kolay ve zor derecelerden oluşan parkurlarda yürüyüş yapabilirsiniz. Keşfetmeyi seveler için huzurlu ve muazzam havası ile görülmeye değer bir nitelik taşıyor. Burada gerçekleştirebileceğiniz aktiviteler arasında;  trekking, foto-safari, kaya tırmanışı yer alıyor.

Yol Tarifi Almak İçin Tıklayın..

Yaylalar

Torkul Yaylası

     Düzce’nin Uğurlu Köyü’nde bulunan Torkul Göleti ve Yaylası, 1252 metre yükseklikte konumlanıyor olup volkanik çöküntünün meydana gelmesi sonucu 5 bin metrekarelik alanı kapsayan bir gölet oluşmuştur. Toplam alan 78 bin 801 metrekare olan göletin etrafında; kayın, karaçam, köknar, kestane, akçaağaç, gürgen gibi ağaçlar sarıyor olup yarattığı görüntü ile adeta bir tablo gibi görünüyor.

     Bu güzel doğanın kucağında piknik, foto-safari, çadır kampı, olta balıkçılığı yapabilirsiniz. Bunun yanında Torkul ve Odayeri yaylalarının aradındaki 6 kilometrelik yürüyüş parkurunda trekking turları yapabilirsiniz.

Yol Tarifi Almak İçin Tıklayın..

Topuk Yaylası

     Kaynaşlı’nın ilçesinin Bıçkınyanı Köyü’nde bulunan Topuk Yaylası merkeze 38 kilometre uzaklıktadır. 1280 metre olan rakıma sahip olan yaylanın sahip olduğu sarıçam, köknar, kayın gürgen ağaçlarının göl ile buluşmasıyla birlikte mükemmel bir manzara sizleri karşılıyor. Mekanın sahibi olan kuşların sesleri hoş bir dinleti sunuyor. Patika yollarda bisiklet sürebilir, göletin çevresinde kamp kurabilir, doğa yürüyüşleri gerçekleştirebilir, foto-safari ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

     Dağdan gelen kaynak su ile beslenen gölete, yaylayla bir bütünlük oluşturarak ilgiyi üstüne çekmeyi her zaman başarıyor. Aynalı sazan, kadıncık ve Hollanda Sarısı gibi balık türleri yaşamakta olan gölette olta balıkçılığı yapma imkanınız da bulunuyor. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün desteği ile faaliyete açılan Topuk Yaylası Tesisi her tarafı ağaçlarla çevrelenmiş olup, UEFA şartlarına uygun olarak spor ve eğlence aktiviteleri için pek çok imkan sunuyor.

Yol Tarifi Almak İçin Tıklayın..

Odayeri Yaylası

     Çınardüzü Köyü sınırlarında bulunan Odayeri Yaylası, merkeze 28 kilometre kadar uzaktadır. 8 hektarlık bir alanı kapsayan yayla, 1220 metre yükseklikte konumlanıyor. El değmemiş güzelliğe sahip olup burada; yıllardır var olan ağaçların altında kamp yapabilir, trekking turları gerçekleştirebilir, balık avlamaya uygun derelerde balık tutabilir, ata binebilir ve dağ bisikleti gibi nice spor etkinliklerini yapma imkanına sahip olabilirsiniz.

     Son zamanlarda yaylalarda çeşitli etkinlikler düzenlenerek, dikkatleri üzerine çekmektedir. Yerel halk tarafından tertip edilen şenlikler hariç, dört mevsim yapılan off road oyunları da oldukça ilgi çekmektedir.

Yol Tarifi Almak İçin Tıklayın..

Sinekli Yaylası

     Düzce merkeze 33 kilometre uzaklıktaki Sinekli Yaylası’na Samandere Köyü ve Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı güzergahı üzerinden ulaşılmaktadır. 1450 metre rakımdaki yayla, 100 dekar genişliğindeki alanı kapsıyor. Her sene temmuz da gerçekleştirilen ve düzenli hale getirilen Sinekli Yayla Şenliklerine yoğun derecede katılım sağlanmaktadır.

     Sinekli Yaylası’ndan başlayarak Yenisefaköy Yaylası’ndan geçerek Doruk Yaylası’na ulaşıyorsunuz. Kolay sayılabilecek bu parkurda yol üzerinde su yok ancak yaylaların içinde çeşmeler mevcut. 

Yol Tarifi Almak İçin Tıklayın..

Kardüz Yaylası

     Gölkaya ilçesinde yer alan Kardüz Yaylası, Düzce’ye 28 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Deniz seviyesinden 1830 metre yükseklikte olan yaylanın toplam alanı 180 hektar kadardır. Yayla bakanlar kurulu kararıyla gelişim bölgesi olarak ilan edilmiş olup, ilan edilmiştir.

     Kış turizminin gözdesi olmaya aday yayla, Bolu’daki Kartalkaya Kayak Merkezi ile aynı özellikleri taşımaktadır. Kış ayında yapılacak olan sporların haricinde; jeep safari, foto safari, dağ bisikleti, trekking, at binme ve kampçılık aktivitelerini gerçekleştirebilirsiniz. Düzce’deki mühim yürüyüş rotalarından biri olan Kardüz Yaylası, Aksu Deresi’nden başlayarak yaylaya kadar devam eden 24 kilometrelik bir parkura sahiptir. Çeşitli endemik bitki türlerinin barındığı yolda yürüyüş konusunda deneyimli ve yollara hakim kişiler tarafından yürümeye oldukça uygundur.

Yol Tarifi Almak İçin Tıklayın..

Derebalık Yaylası

     Aydınpınar Köyü içerisinde yer alan Derebalık Yaylası, 1400 metre rakıma sahip olup 12 hektarlık bir alana sahiptir. Yaylada; çadır kurabilir, piknik yapabilir, atla gezintiye çıkabilir, trekking yapabilir, dağcılık ve dağ bisikleti seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

Yol Tarifi Almak İçin Tıklayın..

canlı casino siteleri